Programok - Murafölde

Gyönyörű táj, lélekemelő szépség

Murafölde - te hallottál már róla?

A Murafölde elnevezés még nem közismert a vendégek körében, de mi sok éve hiszünk abban, hogy ez a kis régió egy önálló turisztikai desztináció lesz a következő években.

Három ország találkozásánál terül el ez a vidék, kicsit magába olvasztva a szlovén, a horvát kultúrát, gasztronómiát. 
A dombok , völgyek között számtalan tó, patak bújik meg és délről egy igazi vadvíz, a Mura folyó határolja le a területet. Az erdőkben a világ legnagyobb gímszarvasai élnek, de nálunk Bázakerettyén világos nappal is találkozhatunk a településen belül őzekkel, mókusokkal.
A területen találhatók a gyönyörű faóriások is a vétyemi ősbükkösben, amelyek több mint 170 évesek és 40 méter magasak, élő bizonyítékai a régió érintetlenségének.

Nem sok dolog van, ami jobban vonzza az embereket, mint a víz melletti pihenés. A Murafölde területe rendkívül gazdag természetes és mesterséges vizekben. A Mura folyó a maga vadságával vonzó sokaknak és az utóbbi években már raftingolási lehetőséggel is várja az elkötelezetteket. A sétát, túrákat kedvelőket számtalan patak és forrás várja, Kistolmácsnál a Kozári forrás hűs, kristálytiszta vize sokak kedvencévé vált az itt tartózkodás alatt. Nem maradnak víz nélkül azok sem, akik kedvelik a termál és gyógyvizeket. Bázakerettyén, Letenyén, Lentiben és Pusztaszentlászlón is van fürdőzési lehetőség, kiépített strandokkal, fürdőkkel.
A horgászat iránt rajongók sem maradnak helyszínek nélkül, a Mura és a Kerka mentén természetes morotvatavak várják őket, ezen felül kistolmácsi, a maróci, a csömödéri tavak, valamint a Mura közelében lévő kavicsbánya tavak is várják a horgászat szerelmeseit.

Számtalan természeti értéke mellett a régió legnagyobb élményét a gasztronómiája adja. A három kultúra találkozása egy nagyon színes, természetközeli gasztronómiát alakított ki az évszázadok alatt. A Bonne Chance regionális konyhája gondoskodik róla, hogy aki ide látogat megismerhesse ezeket a csodákat. A lesütött vindős hús, az erdei gombákból készült ételek, a prósza, a dödölle, a rétesek mind egyszeri és megismételhetetlen élmények, amelyeket a vendégek évekkel később is emlegetnek. Mindegyiket az eredeti receptúrákból készítjük, megőrizve elődeink tudását.
Különlegességnek számító helyi alapanyag a hidegen sajtolt tökmagolaj, vagy a hordóban savanyított tarlórépa, amelyeket szintén megkósolhatnak a vendégeink.

Szobáink

Tölts nálunk néhány pihentető éjszakát!

kétágyas bonnechance hotel szoba
kétágyas bonnechance hotel szoba
kétágyas bonnechance hotel szoba
háromágyas-szoba